Country spevák Rory Feek sa osem rokov po smrti manželky Joey znovu oženil

By Veronika Plesníková
0

Už je tomu osem rokov, čo country spevák Rory Feek, ktorý získal ocenenie Grammy, stratil svoju manželku Joey, ktorá s ním tvorila spevácke duo Rory + Joey. Joey v roku 2016 podľahla rakovine. Keď zomrela, zostali mu tri dcéry, z toho najmladšia Indiana mala vtedy 2 roky a narodila sa s Downovým syndrómom.

Joey vždy chcela pre Indianu zriadiť domácu školu. Vychovávať a učiť ju doma. Nielen čítať a písať, ale čo je dôležitejšie, podieľať sa na formovaní jej charakteru a pomôcť jej stať sa čímkoľvek, čím bude chcieť a môcť byť. Po smrti manželky si Rory uvedomoval aká veľká zodpovednosť mu leží na pleciach. Uvedomil si aj to, že by sotva stačil na vzdelávanie Indiany v domácej škole. Indianu zapísal do High Hopes, integrovanej predškolskej výchovy. To by však znamenalo, že by navštevovala predškolské zariadenie vzdialené od domu 300 míľ, preto stále nebol spokojný a dostal nápad: nakoniec na svojej farme postavil jednoizbovú školu, ktorú začali okrem Indy navštevovať aj ďalšie malé deti. Škola sa volá Hardison Mill School a nájdete ju v americkom štáte Tennessee.

Ako píšu na jej webovskej stránke, škola je postavená s láskou a s prispením tisícok jednotlivcov. Po smrti Joey z celého sveta prichádzali kondolenčné listy, ale aj šeky a hotovosť. Ľudia chceli pomôcť. Zozbieralo sa tak takmer 100 tisíc dolárov. Rory použil práve tieto peniaze na výstavbu školy pre svoju vtedy 3-ročnú dcérku Indianu.  

Na jeseň roku 2017 sa stretli priatelia a susedia rodiny Feekovcov a ľudia z komunity Hardison Mill, aby prebudovali starú stodolu na školu. S pomocou desiatok mužov, žien a detí počas jediného víkendu opravili steny, podlahu a zdvihli strešné nosníky. Školu dokončili v nasledujúcich mesiacoch.

Dnes je škola plne funkčná. Navštevujú ju deti z komunity Hardison Mill. Chodí do nej približne 15 žiakov a škola funguje ako malotriedka, teda jednu triedu navštevujú deti rôzneho veku. Škola si zakladá na tom, že vyučovanie prebieha v rodinnej atmosfére. Vzdelávanie poskytuje bežným deťom, ale aj deťom so špeciálnymi potrebami. Škola má dvoch učiteľov a riaditeľa, ale keďže je zameraná aj na vyučovanie praktických predmetov, ako sú poľnohospodárstvo či vinárstvo, využíva aj odborné znalosti všetkých členov komunity: poľnohospodárov, kuchárov, včelárov, dôchodcov a mnohých ďalších.

O škole si viac prečítate tu: https://www.hardisonmillschoolhouse.com/ourclassroom

Ako to súvisí s oznamom, že sa Rory opäť oženil? Svoju budúcu manželku Rebeccu stretol totiž práve v tejto škole, ba čo viac, je to učiteľka jeho dcéry Indy. Vo svojom blogu Rory píše o tom, ako sa Rebecca dostala k práci v škole, ktorú navštevuje jeho dcéra Indiana. Hoci sa do seba zamilovali, čakal, ako sa k ich vzťahu postaví Indiana, ktorá Rebeccu vnímala len ako učiteľku. Všetko sa zmenilo v jeden marcový deň, keď Indy neváhala a svojej učiteľke Rebecce jednoducho oznámila, že by si mala jej otca vziať, pretože je jej mama je už dlho preč a mohla by sa stať jej mamou.

Svadba sa konala 14. júla 2024.

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *